HOME | INTRODUCTIE | ACTIVITEITEN | INFORMATIE | FOTO'S | PRIVACY | CONTACT 

 

Historie

Het bedrijf is ontstaan in 1936 en opgericht door J. Buis (Johannes geb. 1910) gevestigd aan de Zuiderstraat 304 met een werkplaats achter de woning.
In die tijd werden de meest uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd, variŽrend van boerenwagens (hout) tot kapschuren. Voornamelijk in de agrarische sector. Bijna alles werd aangepakt, vooral in de moeilijke oorlogsjaren.

Na de oorlog ontstond veel boerderijbouw rond Blokzijl door de zogenaamde ruilverkaveling. Er werden vele projecten gerealiseerd, en het bedrijf kreeg een gerenommeerde naam in de omgeving. Ook het ontstaan van de Noordoostpolder heeft meegewerkt aan een constante werkgelegenheid. Het bedrijf verhuisde in die tijd ook naar het naastgelegen pand aan de Zuiderstraat 27 (305), waar over meer ruimte kon worden beschikt.

Na de pensionering van Johannes Buis werd het bedrijf in 1976 overgenomen door zoon B.J.J. Buis (Ben geb. 1952) onder de nieuwe naam Bouwbedrijf Buis.
In deze periode werden vooral werken in de woningbouw en verbouw in de particuliere sector uitgevoerd, met name woningbouw in de regio Noordoostpolder, evenals diverse restauratiewerken aan de oude binnenstad van Blokzijl. Ook werd de werkplaats verder uitgebreid en gemoderniseerd.
 

Actueel

Na een korte onderbreking is het bedrijf thans als Bouwbedrijf Buis gevestigd aan het Scheepsdiep te Blokzijl, vanwaar wij alle voorkomende werken verzorgen. Daarnaast werken wij samen met met diverse onderaannemers (metselaar/dakdekker/stukadoor/installateur etc.), en leveranciers van allerlei bouwmaterialen, hetgeen van belang is om onze afspraken met u, als opdrachtgever te kunnen nakomen.

Kortom met ruim 70 Jaar ervaring in de bouw, kunnen we u met deskundigheid, flexibiliteit, enthousiasme en kwaliteit van dienst zijn.
Kortom met ruim 70 Jaar ervaring in de bouw, kunnen we u met deskundigheid, flexibiliteit, enthousiasme en kwaliteit van dienst zijn.